Boekhouding - BLOG - Administratiekantoor Blokhuis

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Digitale internetboekhouding voor ZZP'ers

Administratiekantoor Blokhuis
Gepubliceerd door in Boekhouding ·

Digitale internetboekhouding voor ZZP’ers

Omdat digitaal boekhouden ZZP’ers goed kan ondersteunen, is er door verschillende leveranciers ZZP boekhoudsoftware ontworpen, met een eigen bedrijf zonder werknemers als voorbeeld in het achterhoofd.
Met deze programma’s krijgt men de voordelen die de digitale boekhouding aantrekkelijk maakt, speciaal voor de zelfstandige zonder personeel. Het maakt bijvoorbeeld niet uit wanneer of hoe laat het is; men kan altijd en vanaf elke locatie bij de administratie om deze in te zien of bij te werken. Men is dus niet gebonden aan uren en de administratie is altijd netjes bijgewerkt.

Internet boekhoudpakket voor zelfstandige zonder personeel

Online kan men uit een enorm aantal digitale boekhoudpakketten voor kleine zelfstandigen zonder personeel een keuze maken. Het is goed dat elke ZZP’er onderzoekt welk softwarepakket voor online boekhouden voldoet aan de eisen van zijn bedrijf en/of werkzaamheden.
Dit kan op verschillende manieren, maar een contrastieve vergelijking geeft meestal de beste resultaten bij een software-analyse. Door gebruik te maken van filters bij de analyse, komt men altijd bij het digitale software pakket voor online boekhouden dat het beste aansluit bij de zakelijke behoeften.

De werking van digitaal boekhouden via een website voor ZZP

Als eenmaal de keuze voor een bepaald online software pakket is gemaakt, kan men besluiten deze aan te schaffen en hiermee direct te beginnen. Het is echter verstandiger en veiliger om eerst gebruik te maken van een gratis proefversie van de boekhoudsoftware waarop de keuze is gevallen.
Dit is tijdsgebonden; bevalt het niet, dan kan de keuze alsnog worden gewijzigd.
Door een juiste keuze te maken en te kiezen voor betrouwbare software voor online boekhouden, wordt een kleine zelfstandige bevrijd van veel hoofdbrekens en kopzorgen en kan hij zich beter richten op zijn core business: zijn klanten en zijn werk.
Het registreren van uren om gebruik te kunnen maken van de zelfstandigenaftrek, het maken van verkoopfacturen en het overzicht van betaalde en onbetaalde in- en verkoopfacturen zijn taken die onderdeel uitmaken van een online softwarepakket.

Internet boekhouding voor ZZP’ers: de pro’s.

• Een online boekhouding is op elk tijdstip en overal bereikbaar en is dus zeer flexibel
• Men bepaalt zelf het tijdstip, wanneer men hiermee aan de slag gaat
• Men raakt de administratie nooit meer kwijt door bijvoorbeeld een computercrash, brand of slordigheid
Doordat alle financiële gegevens online bewaard worden, verspilt men geen papier en bespaart dus ruimte
• Er zijn verschillende koppelingen mogelijk, zoals internetbankieren of een kassasysteem
• Samenwerking met boekhouder, administratiekantoor of accountant verloopt veel beter
• Er kan beter worden afgestemd welk gedeelte van de administratie zelf wordt gedaan en welk gedeelte door boekhouder, administratiekantoor of accountant wordt gedaan.
• Door deze keuze geeft men dus nooit te veel geld uit aan externe partijen.

Internet boekhouding voor ZZP’ers: de nadelen.

• Bij een storing van de internetverbinding kan men tijdelijk geen gebruik maken van het programma en heeft men dus ook geen inzicht in de financiële gegevens
• Omdat veel gegevens automatisch worden verwerkt is men minder bewust bezig met bepaalde zaken omdat deze buiten het zicht worden afgehandeld
• Omdat veel zaken online worden afgehandeld moet er bewust voor veiligheid worden gekozen
• Er moet een bepaalde mate van interesse zijn in het werken met geautomatiseerde systemen

Veel software leveranciers hebben voor startende ZZP’ers een mogelijkheid om boekhoudsoftware gratis te testen gedurende een bepaalde proefperiode.
De producent van deze software bepaalt hoe lang men dit kan doen. Soms is dit een maand, maar in enkele gevallen zelfs langer dan één jaar.
Men kan hier gebruik van maken, zonder enige verplichting. Bevalt het niet, dan heeft dit verder geen gevolgen. Doordat bijna alle software gebruik maakt van een universeel bestandsformaat, kunnen alle data die al zijn ingevoerd eenvoudig worden overgezet naar een ander software pakket.© 2012-2020 J.H. Blokhuis       Contact      Disclaimer      Links      Home

Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu